Glavni sponzor društva:

Computer discount Solkan

Sponzor

ElizavetaGalic  

mag. Elizaveta Galić (Semenjuk)

Elizaveta Galič je po poklicu magistrica informatike. Zaposlena je na področju vzgoje in izobraževanja že več kot 15 let. Delo z otroci in mladostniki jo veseli. Njen hobi je ples, natančneje balet. Namreč rodila se je v baletni družini znanih baletnih plesalcev in pedagogov. Od malih nog je njeno življenje povezano in se prepleta s plesom, saj gledališče je bil njen drugi dom. Šolala se je v Ljubljani in seveda pri svojih baletnih starših ter s tem pridobila ne samo plesne, ampak tudi pedagoške izkušnje. Že kot otrok je plesala v različnih otroških predstavah (Hrestač, Sneguljčica), odplesala veliko solo in skupinskih točk ter se je udeleževala baletnih tekmovanji in seminarjev doma in v tujini.

Leta 2013 je ustanovila Plesno gledališko društvo "Primabalerina", katerega uspešno vodi že skoraj 10 let.

Hkrati svoje baletne in pedagoške izkušnje že 21 let prenaša na najmlajše baletne plesalke in jih uvaja v čarobni plesni svet.

     
sergej.semenjuk                         Sergej Semenjuk

Rodil se je v Ukrajini, kjer je tudi obiskoval in leta 1976 končal baletno šolo v Odessi. V letih od 1975 do 1977 je bil zaposlen v teatru Opere in baleta v Odessi. Leta 1977 je bil sprejet na kijevsko državno koreogafsko šolo. Po končanem šolanju je bil zaposlen kot solist v kijevskem gledališču klasičnega baleta, nato pa v Otroškem gledališču Opere in baleta v Kijevu. Solist ljubljanskega baletnega ansambla je bil od leta 1991. Plesal je solo vloge v baletih Labodje jezero, Giselle, Paquita, Chopeniana, Carmen, Žar ptica, Hrestač, Bhakti, Sen kresne noči, Gusar, Don Kihot, Trnuljčica, Carmina Burana, Pirovi plesi, Orfej in drugih svetovno znanih baletih. Od leta 1995 dela kot baletni pedagog in koreograf v Sloveniji. Med najuspešnejšimi otroškimi projekti so: baletne prestave Hrestač, Sneguljčica, Rdeča kapica, Peter in volk, Chopeniana, Živalski karneval ter veliko solo in skupinskih točk.

     
svetlana-petrovic   Svetlana Petrovič

Rodila se je v Rusiji, kjer je končala baletno šolo v Novosibirsku in leta 1976 bila sprejeta v novosibirsko akademsko državno gledališče Opere in baleta. V njenem repertoarju so bile med drugim solistične vloge v baletih Labodje jezero, Hrestač, Trnuljčica, Navihanka, Chopeniana, Spartak... Leta 1993 je sprejela povabilo hrvaškega Narodnega gledališča v Splitu, kjer je nadaljevala pot klasične primabalerine. Od leta 2000 svoje znanje in izkušnje z pedagoškim delom prenaša na mlade.

     
   

 

     

 

template-joomspirit