Glavni sponzor društva:

Computer discount Solkan

Sponzor

Parada plesa, intervju z Kajo Vidič - dolgoletno članico Društva "Primabalerina"

1 Elizaveta Galic drustvo primabalerina

 

Časopis Goriška, št. 8, 7. avgust 2018

Clanek Goriska 2018

 

 

 

Primorske novice, 4. julij 2017

Članek Primorske novice

 

 

LEP USPEH MLADIH AJDOVSKIH BALERIN

V Ajdovščini že precej let deluje tudi društvo Primabalerina, ki se ukvarja z vzgojo novih baletnih plesalk in plesalcev. In danes lahko z veseljem poročamo o njih, saj so se mlade balerine imenitno odrezale na državnem baletnem tekmovanju v Lendavi, kljub pestremu zaključku šolskega leta tako v šoli kot tudi v glasbeni šoli.

Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) v sodelovanju z Zavodom za kulturo in promocijo Lendava  je organiziralo TUTU - slovensko baletno tekmovanje, ki se je odvijalo od 16. do 19. junija 2017 v Gledališki koncertni dvorani Lendava. Petčlansko žirijo so sestavljali  mednarodno uveljavljeni profesorji in baletni umetniki  Gabriele Haslinger, Maruša Vidmar, Gyorgy Szakaly, Eriberto Verardi in Igor Kirov. Tekmovanja so se lahko udeležile učenci baletnih šol z osnovnim programom, baletnih šol z razširjenim oz. obširnejšim programom, dijaki srednjih baletnih šol, učenci zasebnih baletnih šol in društev, slovenski plesalci, ki se šolajo na baletnih institucijah izven Slovenije, slovenski profesionalni baletni plesalci in tujci, zaposleni v slovenskih gledališčih.

Tekmovanje je potekalo dvokrožno, v (neo)klasičnem stilu, posebej plesalke in posebej plesalci, v kategorijah solo in v skupinah. Tretji dan je sledil svečani baletni koncert s podelitvijo nagrad in priznanj. Tekmovanja so se udeležile učenke Glasbene šole Nova Gorica v sodelovanju s Plesno gledališkim društvom Primabalerina in učenka Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Pod vodstvom baletnega pedagoga in mojstra baletne umetnosti Sergeja Semenjuka so tekmovalke blestele na slovenskem baletnem tekmovanju. Tekmovalke Ema Gashi, Noemi Iacono, Kaja Vidič, Giulia Babbucci, Teja Sever in Maja Sever Semenjuk so s skupinsko točko Exercice v 1. krogu in v 2. krogu osvojile 3. mesto in bronasto medaljo.  Zlato medaljo je pridobila tekmovalka Ema Gashi, bronasto medaljo in 3. mesto pa je pridobila Maja Sever Semenjuk. Tekmovalke so baletno tekmovanje zaključile s svečanim baletnim koncertov, kjer so nastopili vsi nagrajeci tekmovanja. 

Primabalerina

Lokalne Ajdovščina
 
 
Primorske novice, 19. julij 2016

 Primorske novice 19.julij

 

Časopis Latnik, 2. september 2016

 Letnik 2.sept

 

Primorske novice, 14 februar 2016

Primorske novice 14.februar

Časopis Latnik, februar 2016

Članek

 

Ajdovske novice, 29.7.2015

Mednarodni festival

 

Časopis Latnik, petek, 6. 9. 2013

clanek-latnik-6.9

Primorske novice, četrtek, 29. 8.2013

clanek

template-joomspirit