Glavni sponzor društva:

Computer discount Solkan

Sponzor

Videospot društvo Primabalerina   
PROJEKTSnemanje za videospot Giannija Rijavca
 
 
KJE: Nova Gorica, Eda stavba
 
UDELEŽENCI: učenke Glasbene šole Nova Gorica, učenke glasbene šole Ajdovščina, članice društva, udeleženci iz Slovenije in tujine. Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič.
 
 
ORGANIZATOR: RTV Slovenija, Gianni Rijavec
 
     
Baletna skupina Primabalerina  
PROJEKTPoletna baletna šola
 
 
KJE: Glasbena šola Nova Gorica
 
UDELEŽENCI: učenke Glasbene šole Nova Gorica, učenke glasbene šole Ajdovščina, članice društva, udeleženci iz Slovenije in tujine. Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič.
 
 
ORGANIZATOR: Plesno gledališko društvo Primabalerina
 
Zaključna produkcija poletne baletne šole je bila izvedena v mesecu avgustu, ob zaključku poletne baletne šole. Zaradi velikega uspeha in kvalitetne izvedbe se je produkcija ponovila še 11. Septembra 2019 na Bevkovem trgu in 24. oktobra 2019 v Plesni dvorani Gimnazije Nova Gorica v sklopu dobrodelnega podprojekta “Plesno dopoldne ”, ki je bil brezplačen za vse otroke in odrasle z namenom spodbuditi veselje do plesa in predstaviti, kako je lahko ples in balet zabaven ter koristen za telo.
     
nastop bukovica  

BOŽIČNA PRAVLJICA ZA OTROKE

KJE? V Kulturnem domu v Bukovici

Organizator: KTŠD Bukovica - Volčja Draga

Plešejo člani društva ter učenci  Glasbene šole Nova Gorica

     
Baletne urice nastop 2018  
Dogodek: Božično - novoletni nastop
Kje: plesna dvorana Gimnazije Nova Gorica
Nastopajoči: najmlajše baletke 
     
Festival obrti in podjetnistva  
FESTIVAL OBRTI IN PODJETNIŠTVA
 
 
KJE: Bevkov trg Nova Gorica
 
ORGANIZATOR: Obrtna zbornica Nova Gorica
 
Nastopajo članice društva.
     
Poletna sola6 2016  
PROJEKTPoletna baletna šola 
 
 
KJE: Glasbena šola Nova Gorica
 
UDELEŽENCI: učenke Glasbene šole Nova Gorica, učenke glasbene šole Ajdovščina, članice društva, udeleženci iz Slovenije in tujine. Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič.
 
 
ORGANIZATOR: Plesno gledališko društvo Primabalerina
 
Zaključna produkcija poletne baletne šole je bila izvedena v mesecu avgustu, ob zaključku poletne baletne šole. Zaradi velikega uspeha in kvalitetne izvedbe se je produkcija ponovila še 11. Septembra 2018 na Bevkovem trgu in 24. oktobra 2018 v Plesni dvorani Gimnazije Nova Gorica v sklopu dobrodelnega podprojekta “Plesno dopoldne ”, ki je bil brezplačen za vse otroke in odrasle z namenom spodbuditi veselje do plesa in predstaviti, kako je lahko ples in balet zabaven ter koristen za telo.
     

Piran2018

 

 
DOGODEK:16. Mednarodni festival - tekmovanje otroške in mladinske ustvarjalnosti "Sozvezdje morja - sonce, mladost, lepota"
 
KJE: Gledališče Tartini Piran

UDELEŽENCI: člani društva, Glasbena šola Nova Gorica, Theatre «Erzsebet», Budapest, Hungary Firm «EMIL SCHMIDT», Кеzhmarok, Slovakia International Charitable Fund of the Support and Development of Children’s Creativity «BARVINOK», Odessa, Ukraine Travel Company «Best of Travel», Prague, Czech Republic Multi-profiled Firm «GALS», Odessa, Ukraine Festival of Slavic Cultures, Ljubljana, Slovenia House of Children and Youth of the main city of Prague, Prague, Czech Republic

ORGANIZATOR: Festival slovanskih kultur Občina Piran.

Na tekmovanju je bilo udeleženih več kot 200 tekmovalcev iz Bolgarije, Izraela, Ukrajine, Italije, Kazakstana, Avstrije, Rusije in Slovenije, ki so se predstavili v petih žanrih: vokalni, plesni, koreografski, instrumentalni in gledališki žanr. 
Slovenijo so predstavljale plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Nova Gorica, Glasbene šole Ajdovščina ter članice Plesno gledališkega društva Primabalerina pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič. Tekmovalke Teja Sever je osvojila 1. mesto in zlati pokal, Maja Sever Semenjuk,  Giulia Babbuci, Noemi Iacono in Ema Gashi so osvojile 2. mesto in srebrni pokal in Kaja Vidič in Ana Guštin sta osvojile 3. mesto in bronasti pokal.
 
Tekmovalke so s skupinskima točkama Tarantela in Valček v koreografiji Sergeja Semenjuka osvojile 1. mesto in zlati pokal.
     

Tutu 2018

Ana Gustin1Giulia Babucci1

Maja Sever Semenjuk1Kaja1

Teja1Noemi1

EmaGashi

 
DOGODEK: 3. TUTU Slovensko baletno tekmovanje ob 100-letnici slovenskega baleta
 
Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) je organiziralo TUTU - slovensko baletno tekmovanje, ki se je odvijalo od 20. do 23. junija 2018 v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru. Petčlansko žirijo so sestavljali  mednarodno uveljavljeni profesorji in baletni umetniki  Olga Andrejeva, Emina Minka Kamberović, Yelena Pankova, Anton Bogov in Jean - Loup Jordan. Tekmovanja so se lahko udeležile učenci baletnih šol z osnovnim programom, baletnih šol z razširjenim oz. obširnejšim programom, dijaki srednjih baletnih šol, učenci zasebnih baletnih šol in društev, slovenski plesalci, ki se šolajo na baletnih institucijah izven Slovenije, slovenski profesionalni baletni plesalci in tujci, zaposleni v slovenskih gledališčih.

Tekmovanje je potekalo dvokrožno, v (neo)klasičnem stilu, posebej plesalke in posebej plesalci, v kategorijah solo in v skupinah. Četrti dan je sledil svečani baletni koncert s podelitvijo nagrad in priznanj.

Tekmovanja so se udeležile učenke Glasbene šole Nova Gorica v sodelovanju s Plesno gledališkim društvom Primabalerina in učenka Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Pod vodstvom baletnega pedagoga in mojstra baletne umetnosti Sergeja Semenjuka so tekmovalke blestele na slovenskem baletnem tekmovanju. Tekmovalke Ana Guštin, Ema Gashi, Noemi Iacono, Kaja Vidič, Giulia Babbucci, Teja Sever in Maja Sever Semenjuk so s skupinsko točko Valček v 1. krogu in Tarantelo v 2. krogu zablestele na baletnem tekmovanju. Srebrno medaljo in 2. mesto je pridobila tekmovalka Ema Gashi in bronasto medaljo in 3. mesto pa je pridobila Teja Sever. Tekmovalke so baletno tekmovanje zaključile s svečanim baletnim koncertov, kjer so nastopili vsi nagrajeci tekmovanja. 
     
 Nastop Vipava3  

DOGODEK: Celovečerna prireditev "Zaključni nastop baletnega oddelka"

Kje: Kulturni dom v Vipavi

Organizator: Sergej Semenjuk

Nastopajoči: učenke Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina, učenke Glasbene šole Nova Gorica, članice Plesno gledališkega društva Primabalerina

     
Nastop Nova Gorica  

DOGODEK: Slavnostni koncert ob zaključku šolskega leta Glasbene šole Nova Gorica

Kje: Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Organizator: Glasbena šola Nova Gorica

Nastopajoči: solisti in orkestri, ki so se izkazali na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter drugih pomembnih dogodkih.

     
 Skupina Tarantela  

DOGODEK: Revija plesnih skupin Primorske

Kje: Kinogledališče Tolmin

Organizator: JSKD Tolmin

Nastopajoči: najmlajše članice društva Primabalerina, ostala društva, plesne šole, zavodi

 
     
 Baletne urice Nova Gorica  

DOGODEK: Zaključni nastop najmlajših balerin 2

Kje: Plesna dvorana Gimnazije Nova Gorica

Organizator: Plesno gledališko društvo "Primabalerina"

Nastopajoči: najmlajše članice društva

     
Baletne urice 2018  

DOGODEK: Zaključni nastop najmlajših balerin 1

Kje: Plesna dvorana Gimnazije Nova Gorica

Organizator: Plesno gledališko društvo "Primabalerina"

Nastopajoči: najmlajše članice društva

     

 

Balet Vrtojba 1  Balet Vrtojba 2  Balet Vrtojba 10 
Balet Vrtojba 4  Balet Vrtojba 5  Balet Vrtojba 6 
 Balet Vrtojba 7 Balet Vrtojba 8   Balet Vrtojba 3

 

 

DOGODEK: Revija plesnih skupin v Vrtojbi

Kje: Mladinski center Vrtojba

Organizator: JSKD Nova Gorica, KŠTM Šempeter Vrtojba, Občina Šempeter - Vrtojba

Nastopajoči: članice društva Maja Sever Semenjuk, Ema Gashi, Kaja Vidič, Teja Sever, Noemi Iacono, Giulia Babbuci, Ana Guštin pod vodstvom baletnih pedagogov Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič

     
 EmaGashi  

DOGODEK: Prireditev ob kulturnem prazniku

Kje: V Mušičevi dvorani v Bukovici

Organizator: KTŠD Bukovica - Volčja Draga

Nastopa članica društva Ema Gashi s solo točko pod vodstvom pedagoga Sergeja Semenjuka

     
     
Ema  

DOGODEK: Novoletna prireditev 

KJE: V dvorani Gimnazije Nova Gorica

ORGANIZATOR: OŠ Milojke Štrukelj 

Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka je članica Ema Gashi zaplesala solo točko.

     
Novoletna prireditev DRUŠTVO  

DOGODEK: Novoletna prireditev Dar zate

KJE: V dvorani HIT v Šempetru pri Novi Gorici

ORGANIZATOR: OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici

Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič so članice društva Maja Sever Semenjuk, Ema Gashi, Teja Sever, Kaja Vidič, Giulia Babbucci in Noemi Iacono zaplesale skupinsko točko in z nastopom prispevale delček veselja.

     

 Baletke1

baletke2

 
Dogodek: Božično - novoletni nastop
Kje: plesna dvorana Gimnazije Nova Gorica
Nastopajoči: najmlajše baletke pod vodstvom učiteljice Elizavete Galič
     

 Balet Budimpesta2

Balet Budimpesta3

Balet Budimpesta4

Balet Budimpesta5

 

Balet Budimpesta1

 
XVI. Mednarodni festival - tekmovanje otroške in mladinske ustvarjalnosti »SOZVEZDJE BUDIMPEŠTE - MLADOST, NAVDUŠENJE IN TALENT«
  
ORGANIZATOR:Theatre «Erzsebet», Budapest in International Charitable Fund of the Support and Development of Children’s Creativity «BARVINOK», Odessa
 
Na tekmovanju je bilo udeleženih več kot 300 tekmovalcev iz Madžarske, Kitajske, Ukrajine, Rusije, Slovaške, Rusije in Slovenije, ki so se predstavili v 
petih žanrih: vokalni, plesni, koreografski, instrumentalni in gledališki žanr. 
 
Slovenijo so predstavljale tekmovalke baletnega oddelka Glasbene šole Nova Gorica, Glasbene šole Ajdovščina ter članice ajdovskega Plesno gledališkega društva Primabalerina pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič. 
 
Mlade balerine so se predstavile z 9. točkami in se vrnile domov z 8. pokali.
 
REZULTATI:
 
III. starostna kategorija
 
Maja Sever Semenjuk: 
ZLATI POKAL IN DIPLOMA ZA 1. MESTO
 
Kaja Vidič: 
SREBRNI POKAL IN DIPLOMA ZA 2. MESTO
 
Teja Sever: 
SREBRNI POKAL IN DIPLOMA ZA 2. MESTO
 
Ana Guštin: 
BRONASTI POKAL IN DIPLOMA ZA 3. MESTO
 
II. starostna kategorija:
 
Giulia Babbucci: 
SREBRNI POKAL IN DIPLOMA ZA 2. MESTO
 
Ema Gashi: 
SREBRNI POKAL IN DIPLOMA ZA 2. MESTO
 
Ples v duetu: Noemi Iaconi in Giulia Babbucci: 
SREBRNI POKAL IN DIPLOMA ZA 2. MESTO
SKUPINSKA KATEGORIJA
 
Maja Sever Semenjuk, Kaja Vidič, Teja Sever, Ana Guštin, Giulia Babbucci, Ema Gashi in Noemi Iacono: SREBRNI POKAL IN DIPLOMA ZA 2. MESTO
 
     
Poletna baletna sola 2017  
PROJEKTPoletna baletna šola 
 
 
KJE: Glasbena šola Nova Gorica
 
UDELEŽENCI: učenke Glasbene šole Nova Gorica, učenke glasbene šole Ajdovščina, članice društva, udeleženci iz Slovenije in tujine. Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič.
 
 
ORGANIZATOR: Plesno gledališko društvo Primabalerina
     
Teja  

DOGODEK: Prireditev ob zaključku šolskega leta

 

Kje: OŠ Dobravlje

Nastopa: Teja Sever s solo točko pod vodstvom pedagogov Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič

     

 

Tutu 2017

 

Članek Primorske novice

  DOGODEK: TUTU baletno tekmovanje 
 
Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) v sodelovanju z Zavodom za kulturo in promocijo Lendava  je organiziralo TUTU - slovensko baletno tekmovanje, ki se je odvijalo od 16. do 19. junija 2017 v Gledališki koncertni dvorani Lendava. Petčlansko žirijo so sestavljali  mednarodno uveljavljeni profesorji in baletni umetniki  Gabriele Haslinger, Maruša Vidmar, Gyorgy Szakaly, Eriberto Verardi in Igor Kirov. Tekmovanja so se lahko udeležile učenci baletnih šol z osnovnim programom, baletnih šol z razširjenim oz. obširnejšim programom, dijaki srednjih baletnih šol, učenci zasebnih baletnih šol in društev, slovenski plesalci, ki se šolajo na baletnih institucijah izven Slovenije, slovenski profesionalni baletni plesalci in tujci, zaposleni v slovenskih gledališčih.

Tekmovanje je potekalo dvokrožno, v (neo)klasičnem stilu, posebej plesalke in posebej plesalci, v kategorijah solo in v skupinah. Tretji dan je sledil svečani baletni koncert s podelitvijo nagrad in priznanj.

Tekmovanja so se udeležile učenke Glasbene šole Nova Gorica v sodelovanju s Plesno gledališkim društvom Primabalerina in učenka Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Pod vodstvom baletnega pedagoga in mojstra baletne umetnosti Sergeja Semenjuka so tekmovalke blestele na slovenskem baletnem tekmovanju. Tekmovalke Ema Gashi, Noemi Iacono, Kaja Vidič, Giulia Babbucci, Teja Sever in Maja Sever Semenjuk so s skupinsko točko Exercice v 1. krogu in v 2. krogu osvojile 3. mesto in bronasto medaljo.  Zlato medaljo je pridobila tekmovalka Ema Gashi, bronasto medaljo in 3. mesto pa je pridobila Maja Sever Semenjuk. Tekmovalke so baletno tekmovanje zaključile s svečanim baletnim koncertov, kjer so nastopili vsi nagrajeci tekmovanja. 
 
 Baletke4  

Dogodek: Zaključna prireditev najmlajših baletk

 

KJE: plesna dvorana Gimnazije Nova Gorica

UDELEŽBA: Najmlajše članice društva pod vodstvom učiteljice Elizaveta GAlič 

ORGANIZATOR: DRUŠTVO "PRIMABALERINA"

Orgament Primabalerina

Supernova balerine

Supernova nastop

   

DOGODEK: Prireditev 5. rojstni dan Supernove Nova Gorica

 

KJE: Veliki oder pred vhodom v Supernovo

ORGANIZATOR: Supernova Nova Gorica

Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka so članice društva Maja Sever Semenjuk, Ema Gashi, Teja Sever, Kaja Vidič, Giulia Babbucci in Noemi Iacono zaplesale solo in skupinske točke in z nastopom popestrile praznovanje 5. rojstnega dne Supernove Nova Gorica. Kljub slabim pogojem za baletni nastop (plesanje na asfaltu), so članice navdušile gledalce.

Orgament Primabalerina
Kulturni dom Deskle  

DOGODEK: Prireditev ob krajevnem prazniku Deskle

 

KJE: Kulturni dom Deskle

ORGANIZATOR: Krajevna skupnost Deskle in OŠ Deskle

Pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka so članice društva Maja Sever Semenjuk, Ema Gashi, Teja Sever, Kaja Vidič, Giulia Babbucci in Noemi Iacono zaplesale solo in skupinske točke in z nastopom popestrile kulturno prireditev ob krajevnem prazniku.

Orgament Primabalerina

Tekmovanje Baltek 2017Rdeca kapica MajaPticka Ema

Etuda TejaEtuda Kaja

 

DOGODEK: 13. tekmovanje mladih slovenskih baletnih plesalcev

 

KJE: Gledališka in koncertna dvorana Lendava

ORGANIZATOR: TEMSIG

Državnega tekmovanja so se udeležile učenke Glasbene šole Nova Gorica in članice društva Primabalerina; Maja Sever Semenjuk, Ema Gashi, Teja Sever in Kaja Vidič pod vodstvom baletnega pedagoga in koreografa Sergeja Semenjuka. 

Ema Gashi: 3. mesto in bronasta plaketa

Maja Sever Semenjuk, Teja Sever in Kaja Vidič priznanje.

Orgament Primabalerina
Baletne urice 2016  

Dogodek: Praznični zimski nastop za starše

 

KJE: Nova Gorica

UDELEŽBA: Najmlajše članice društva 

ORGANIZATOR: DRUŠTVO "PRIMABALERINA"

     
 plessnezink  

Dogodek: Novoletna prireditev in šolski bazar

 

KJE: Športna dvorana OŠ Ivana Roba, Šempeter

UDELEŽBA: članice društva Maja Sever Semenjuk, Marta Kobylinska in Agnieszka Kobylinska so zaplesale ples Snežink v koreografiji in pod vodstvom pedagoga Sergeja Semenjuka 

ORGANIZATOR PRIREDITVE: OŠ ŠEMPETER

     
 DrustvoPrimabalerina34  

Dogodek: Praznična prireditev in dobrodelna novoletna tržnica

 

KJE: Športna dvorana Milojke Štrukelj

UDELEŽENKA: članica društva Ema Gashi je nastopila z baletno točko Lutka, pod vodstvom in koreografom Sergejem Semenjukom

ORGANIZATOR: Osnovna šola Milojke Štrukelj

     

 Poletna sola 2016

Poletna sola6 2016

 
PROJEKTVI. mednarodna poletna baletna šola 2016
 
KJE: Nova Gorica
 
Poletna šola se je zaključila zadnji dan z nastopom.
 
UDELEŽENCI: udeleženci iz Slovenije
 
 
ORGANIZATOR: Plesno gledališko društvo Primabalerina
     

BaletNovaGorica1

BaletNovaGorica2

 
 
 
DOGODEK: 14. Mednarodni festival - tekmovanje otroške in mladinske ustvarjalnosti »SOZVEZDJE MORJA - SONCE, MLADOST, LEPOTA«
KJE: Gledališče Tartini Piran

UDELEŽENCI: člani društva, Glasbena šola Nova Gorica, Theatre «Erzsebet», Budapest, Hungary Firm «EMIL SCHMIDT», Кеzhmarok, Slovakia International Charitable Fund of the Support and Development of Children’s Creativity «BARVINOK», Odessa, Ukraine Travel Company «Best of Travel», Prague, Czech Republic Multi-profiled Firm «GALS», Odessa, Ukraine Festival of Slavic Cultures, Ljubljana, Slovenia House of Children and Youth of the main city of Prague, Prague, Czech Republic

ORGANIZATOR: Festival slovanskih kultur. Projekt delno financira Občina Piran.

Na tekmovanju je bilo udeleženih več kot 200 tekmovalcev iz Bolgarije, Izraela, Ukrajine, Italije, Kazakstana, Avstrije, Rusije in Slovenije, ki so se predstavili v 
petih žanrih: vokalni, plesni, koreografski, instrumentalni in gledališki žanr. 
Slovenijo so predstavljale plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Nova Gorica, Glasbene šole Ajdovščina ter članice Plesno gledališkega društva Primabalerina pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič. Tekmovalke Maja Sever Semenjuk in Teja Sever sta osvojile 2. mesto in srebrni pokal,  Ema Gashi je osvojila 1. mesto in zlati pokal ter skupinska točka, ki so jo odplesale Maja Sever Semenjuk, Teja Sever, Marta Kobilynska, Adnieszka Kobylinska, Ema Gashi in Kaja Vidič  v koreografskem žanru so prav tako osvojile 2. mesto in srebrni pokal. 
     
MajaSeverSemenjuk  
Dogodek: Kvalifikacijski plesni turnir v Poreču in Finale DanceStar
 
 
Kje: Intersport center, Plava Laguna, Poreč
Nastopajoči: Tekmovali so članice društva v kategoriji balet (Maja Sever Semenjuk, Teja Sever, Kaja Vidič, Ema Gashi, Marta Kobylinska, Agnieszka Kobylinska). Predstavili so se z eno skupinsko točko in tremi solo točkami.
 
Članica društva Maja Sever Semenjuk je bila izbrana na finalni zaključek Finale DanceStar.
     

balet v novi gorici1

balet v novi gorici2

 
Dogodek: Kraljica vrtnic 2016
 
 
Kje: Bevkov trg, Nova Gorica
Nastopajoči: članice društva, Tinkara Kovač
Organizator: Društvo BKer
     
baletne urice v novi gorici  
Dogodek: Zaključni nastop za starše - baletne urice
 
 
Kje: Plesna dvorana Gimnazije Nova Gorica
Nastopajoči: Najmlajše članice društva
     
obcina ajdovscina  

Dogodek: Slavnostna seja ob 5. maju, prazniku občine AjdovščinaKraj: Ajdovščina
Lokacija: Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina
Organizator: Občina Ajdovščina.

Nastop članice Društva "Primabalerina".

     

 IMG 8814

IMG 8898

IMG 8930

 

TUTU slovensko baletno tekmovanje 2016

 

Organizator: DBUS, Zavod za kulturo in promocijo Lendava

Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) v sodelovanju z Zavodom za kulturo in promocijo Lendava  je organiziralo TUTU - slovensko baletno tekmovanje, ki se je odvijalo od 10. do 12. februarja 2016 v Gledališki koncertni dvorani Lendava.

Tekmovanja so se udeležile članice našega Plesno gledališkega društva Primabalerina v sodelovanju z Glasbeno šolo Nova Gorica in učenka Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Pod vodstvom baletnega pedagoga in mojstra baletne umetnosti Sergeja Semenjuka in baletne pedagoginje Svetlane Petrovič so tekmovalke blestele na slovenskem baletnem tekmovanju. Tekmovalke Ema Gashi, Agnieszka Kobylinska, Marta Kobylinska, Kaja Vidič, Teja Sever in Maja Sever Semenjuk so s skupinsko točko Polka v 1. krogu in Španski ples v 2. krogu, osvojile zlato medaljo. Petčlanska žirija iz tujine Gabriele Haslinger, Emina Minka Kamberović, Judit Muranyi, Eriberto Verardi in Valentin Bartes so izbrali Španski ples za najboljšo koreografijo in podelili posebno nagrado učitelju Sergej Semenjuku. Drugo zlato medaljo je pridobila tekmovalka Teja Sever v solo kategoriji.

Tekmovalke so baletno tekmovanje zaključile s svečanim baletnim koncertov, kjer so nastopili vsi nagrajeci tekmovanja.

   
DOGODEKZaključni nastop - V. mednarodna poletna baletna šola 2015
 
 
KJE: Glasbena šola Nova Gorica, Nova Gorica
 
UDELEŽENCI: udeleženci iz Slovenije, Češke, Francije, Ukrajine, Rusije.
 
ORGANIZATOR: Plesno gledališko društvo Primabalerina
   
 
 Plakat-nova-gorica  
 
PROJEKTV. mednarodna poletna baletna šola 2015
 
 
 
 
 
 
KJE: Glasbena šola Nova Gorica, Nova Gorica
 
 
 
UDELEŽENCI: udeleženci iz Slovenije, Češke, Francije, Ukrajine, Rusije.
 
Častni gostje iz Francije, Rusije in Maribora. 
 
 
 
ORGANIZATOR: Plesno gledališko društvo Primabalerina
 
   

 Logo-Ukraine small

Maja Sever Semenjuk
 

 DOGODEK:XIII. Mednarodni festival - tekmovanje otroške in mladinske ustvarjalnosti »SOZVEZDJE MORJA - SONCE, MLADOST, LEPOTA«

24. 7. – od 13.00 do 20.00
25. 7. – od 9.00 do 20.00
26. 7. – od 9.00 do 21.00

KJE: Gledališče Tartini Piran

UDELEŽENCI: člani društva, Glasbena šola Nova Gorica, Theatre «Erzsebet», Budapest, Hungary Firm «EMIL SCHMIDT», Кеzhmarok, Slovakia International Charitable Fund of the Support and Development of Children’s Creativity «BARVINOK», Odessa, Ukraine Travel Company «Best of Travel», Prague, Czech Republic Multi-profiled Firm «GALS», Odessa, Ukraine Festival of Slavic Cultures, Ljubljana, Slovenia House of Children and Youth of the main city of Prague, Prague, Czech Republic

ORGANIZATOR: Festival slovanskih kultur. Projekt delno financira Občina Piran.

   

 

vabilo  

DOGODEK: CLASS CONCERT - zaključni nastop baletnega oddelka

KJE: Koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica
UDELEŽENCI: člani društva, glasbena šola
ORGANIZATOR: Glasbena šola Nova Gorica
     
 PLAKAT 9 REVIJA NET  
DOGODEK: 9. REVIJA KLASIČNO BALETNIH ŠOL IN DRUŠTEV
KJE: Gledališča Toneta Čufarja, Jesenice
UDELEŽENCI: člani društva, glasbena šola, ostala društva in šole iz Slovenije
ORGANIZATOR: Društvo baletnih umetnikov Slovenije DBUS
     
 mestna obcina nova gorica  
PROJEKT: Plesna doživetja 2014
DOGODEK: Baletna pravljična predstava "Potovanje v svet pravljic"
KJE: Središče Nove Gorice (oder na Bevkovem trgu)
NASTOPAJOČI in ORGANIZATORJI: člani Plesnega gledališkega društva Primabalerina,
v sodelovanju z Glasbesbeno šolo Nova Gorica in Glasbeno šolo Vinka Vodopivca
Ajdovščina ter Mestno občino Nova Gorica
     
 mestna obcina nova gorica  
PROJEKT: Plesna doživetja 2014
DOGODEK: IV. mednarodna poletna baletna šola
KJE: Ajdovščina, Nova Gorica
UDELEŽENCI: Vsi ljubitelji plesa in baleti, ki že imajo predznanje in želijo nadgraditi
svoje korake ter tisti, ki bi se radi naučili in preiskusili v baletu. Vabljeni tudi učitelji
plesa, ki si želijo nadgraditi svoje znanje.
ORGANIZATOR: Plesno gledališko društvo Primabalerina
   
 
 balet-nova-gorica  
DOGODEK: Plesni nastop na Tartinijevem trgu
Kje: poletni oder na Tartinijevem trgu v Piranu
Udeleženci: člani društva, učenke baletnih oddelkov Glasbene šole Nova Gorica in Ajdovščina
Organizator: JSKD Piran
   
 Kromberk  
Dogodek: Plesni Kalejdoskop
Kje: Amfiteater Gradu Kromberk
Udeleženci: člani društva, učenke baletnih oddelkov Glasbene šole Nova Gorica in Ajdovščina
Organizator: JSKD Nova Gorica
     
balet nova gorica  
Dogodek: Zaključek baletnih uric
Kje: telovadnica Centralnega vrtca v Novi Gorici
Nastopajoči: predšolski otroci
     
     
 tady2  
Dogodek: Plesna predstava
Kje: kinodvorana, Arena v BTC centru v Ljubljani
Nastpajoči: člani Plesnega gledališkega društva Primabalerina, učenke Glasbene šole
Nova Gorica in Vinka Vodopivca Ajdovščina
Organizator: Dobrosrčno društvo MAT
     
 TRG EVROPE  
Dogodek: Čezmejna plesna prireditev; 10 let od vstopa Slovenije v EU
Kje: na Trgu Evrope v Novi Gorici
Nastopajoči: člani društva, učenke glasbenih šol
Organizator: MESTNA OBČINA NOVA GORICA
     
 Plesno drustvo 9  
PROJEKT: Plesni utrinki 2014
Dogodek: Miniatura za območno revijo plesnih skupin
Kje: v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini
Nastopajoči: člani Plesnega gledališkega društva Primabalerina, učenke Glasbene
šole Nova Gorica in Vinka Vodopivca Ajdovščina
Organizator: JSKD AJDOVŠČINA
     
 800px-Ballet-Ballerina-1853  

 

NASTOP ANIMATORJEV DRUŠTVA NORMA 7

Kraj: Ajdovščina, dvorana Prve slovenske vlade
Kdaj: torek, 3. september 2013 ob 15.00
Ogledali si boste baletne točke mladih baletk.
 
   

 

Nastop v dvorani mladinskega centra vrtojba  

Nastop v dvorani Mladinskega centra Vrtojba

kraj: Vrtojba
ponedeljek, 26.8.2013 ob 19.00
Nastopajoči: udeleženke poletne baletne šole, solisti kubanskega baleta
 
 
   

 

 Nastop dvorana prve slovenske vlade  

Nastop ob zaključku poletne baletne šole 2013

kraj: Ajdovščina
dvorana Prve slovenske vlade
nedelja, 25.8.2013 ob 19.00
Nastopajoči: udeleženke poletne baletne šole, solisti kubanskega baleta

 

   

 

 tecaj baleta  

III. mednarodna poletna baletna šola

Ajdovščina, 19. - 24. avgusta 2013
Gosti: solisti kubanskega baleta Anamarija Radanovič in Abraham Quinones
 
template-joomspirit